Algemeen

Het MKB is de motor achter de groei van de werkgelegenheid1 min lezen

By 25 juli 2017 No Comments

Uit onderzoek van LinkedIn is gebleken dat dit jaar het MKB de snelst groeiende sector is binnen de algemene werkgelegenheid in Nederland. Het aantal Nederlanders dat bij een bedrijf met minder dan 25 medewerkers werkt steeg met maar liefst 19 procent.

Het gaat op dit moment goed met de werkgelegenheid in Nederland. Er komen steeds meer banen bij en het aantal ZZP’ers stijgt ook nog steeds ieder jaar. Deze groei van de economie zal de komende jaren naar verwachting aanhouden. Binnen de huidige economie is het vooral een trend om voor een bedrijf te werken dat minder dan 25 medewerkers heeft.

 

De groei is vooral te danken aan bedrijven binnen de technologische sector. Hier worden zowel Nederlanders als deskundige immigranten aangenomen. Het gaat voor een deel dan ook om technische ontwikkelaars, deskundigen waar steeds meer bedrijven behoefte aan hebben. Dit zijn rollen die bij grote bedrijven, met meer dan 10.000 medewerkers, vaak weinig uitdaging met zich meebrengen. Binnen een bedrijf met minder dan 25 medewerkers krijgt men een grotere rol en kan men zich hierdoor ook beter ontplooien.

 

Ook steeds meer ondernemers

Naast de groei in het aantal mensen dat voor een klein bedrijf gaat werken is er ook een sterke groei te zien in het aantal ZZP’ers, zo schrijft het onderzoek van LinkedIn. Hier is vorige week al een ander onderzoek over gepubliceerd, waarin naar voren kwam dat er over de eerste zes maanden van dit jaar maar liefst 6% meer Nederlandse ZZP’ers zijn.