Algemeen

Het MKB is goed voor 67% van de export binnen Europa1 min lezen

By 27 november 2017 No Comments

De Europese economie wordt vooral vooruit getrokken door het MKB. Bedrijven met maximaal 249 medewerkers zorgen samen voor 67% van de totale export binnen Europa. Dit is een gigantisch deel van de totale exportomzet die door Nederlandse bedrijven gedraaid wordt.

Maar liefst 98% van de bedrijven die binnen Europa exporteert behoort tot het MKB. Dat is bekend gemaakt door het Europese Bureau van de Statistiek, welke dit tijdens de Europese week voor het MKB bekend heeft gemaakt.

 

Nederland in top 5 landen binnen Europa

Nederland behoort met 67% van de exportomzet tot de top 5 van Europese landen waar het MKB voor een groot deel van de exportomzet zorgt. De lijst wordt aangevoerd door Cyprus. In dit land zorgt het MKB voor maar liefst 88% van de totale exportomzet.

 

België staat als derde op deze lijst, met een goede 70% export uit het MKB. De laatste jaren heeft de EU steeds meer ingezien dat het MKB voor een groot deel bijdraagt aan de nationale economieën. Er wordt door de EU de komende jaren dan ook actiever gekeken wat er in deze landen gedaan kan worden om het MKB nog meer kansen te bieden.