Algemeen

Honderden miljoenen voordeel mkb’ers1 min lezen

By 28 december 2018 No Comments

Er is voor mkb’ers na jaren, eindelijk, een oplossing rond de loondoorbetaling bij ziekte.

De nieuwe regeling zorgt ervoor dat de doorbetaling van twee jaar niet meer volledig door het mkb wordt betaald. Zij zullen financieel en administratief ontlast gaan worden via de verzekering.

Alsnog hoge kosten

Er komt een standaardverzekering, bij ziekte zal alles worden geregeld door de werkgever. Bij veel van deze polissen krijgt de werkgever op dit moment niet alles vergoed. Hierdoor krijgen zij alsnog te maken met hoge kosten en veen administratief werk als de werknemer ziek wordt.

Regeerakkoord

In het regeerakkoord staat een andere constructie dan nu is afgesproken. De afspraak nu houdt in dat werkgevers minder hoeven te betalen voor de twee jaar ziekte, via een betere verzekering. Zij zullen dus nog wel twee jaar betalen, maar krijgen hiervoor meer budget via de premiekorting.

450 miljoen euro

Voor die korting wordt 450 miljoen betaald. 250 miljoen hiervan wordt betaald uit een bestaand portje wat vooral door grote werkgevers betaald wordt. Voor 200 miljoen wordt betaald uit de dividendbelasting (die toch niet wordt afgeschaft).

Deze constructie zal ondernemers een voordeel van ongeveer 450 miljoen euro opleveren. De overheid betaald dit via een premiekorting voor alle werkgevers.

Leave a Reply