Algemeen

In 3 stappen naar een efficiënte bedrijfsvoering1 min lezen

By 24 mei 2019 No Comments

De manier waarop de processen in een bedrijf worden georganiseerd en aangestuurd worden, wil ieder bedrijf optimaal hebben. Hier een aantal tips om je bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk te krijgen. Het lijkt misschien voor de hand liggend maar zorg dat je de bedrijfsvoering regelmatig evalueert zodat iedereen dezelfde richting op blijft kijken.

Stap 1: Vastleggen

Zorg dat alle afspraken en zaken concreet vastgelegd worden, documenteer deze en zorg dat iedereen ze erbij kan pakken wanneer er onduidelijkheid heerst. Zorg er wel voor dat het geen dikke rapporten worden die niemand leest, of die maar half gelezen zullen worden. Het moet duidelijk zijn waarom bepaalde afspraken gemaakt worden en wat de bedoeling is. Zo voorkom je onnodige frustraties en onduidelijkheden.

Stap 2: Herhalen

Je missie en visie stel je natuurlijk vanaf het begin aan vast. Zorg dus dat je iedereen die betrokken is, scherp houdt zodat deze niet uit het oog verloren worden. Ook als je een verandering doorvoert is het belangrijk om dit regelmatig te bespreken en evalueren. Zo zorg je ervoor dat iedereen scherp en op de hoogte blijft en het voor iedereen helder is.

Stap 3: Inspraak

Neem dingen aan van werknemers, dit betekent niet dat je alles klakkeloos aan moet nemen. Zij vinden het fijn om inspraak te hebben. Zorg wel dat je de lijntjes zelf strak in handen houdt, maar gehoord worden zorgt voor meer motivatie en productiviteit bij werknemers. Ook zorgt het ervoor dat werknemers het belangrijk (blijven) vinden dat de bedrijfsvoering voor hunzelf en andere duidelijk is en nageleefd wordt.

Leave a Reply