Algemeen

Initiatief sneller betalen MKB wekt interesse grote bedrijven1 min lezen

By 6 juni 2016 No Comments

Inmiddels maken achttien grote bedrijven zich sterk voor het sneller betalen aan leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf. Stuk voor stuk zijn zij aangesloten bij het initiatief betaalme.nu. Onder meer ABN AMRO, ING, Gasunie, Heineken en de Jumbo zijn reeds aangesloten.

Betaalme.nu streeft er naar dat binnen vijf jaar circa 500 van de grootste bedrijven mee doet, zodat er circa 2,5 miljard euro uit openstaande facturen vrij komt voor het MKB.

Betalingsachterstand

”Een tijdige betaling is essentieel. Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers”, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken, dat het initiatief ondersteunt. “Ik roep grote Nederlandse bedrijven op om niet langer te wachten en zich ook aan te sluiten. Dat stimuleert de economische groei en de werkgelegenheid in ons land.”

Voor meer dan tienduizend ondernemers geldt dat de meeste bedrijven beloven binnen dertig dagen de factuur te voldoen.

Liquiditeit van het MKB wordt vergroot doordat grote bedrijven sneller de openstaande facturen te betalen. De leveranciers zullen uiteraard wel zelf zorg moeten dragen voor het tijdig aandienen van de facturen.