Algemeen

Is je bedrijfspand goed bereikbaar?3 min lezen

By 22 november 2021 No Comments

Je hebt eindelijk een bedrijfspand gevonden. Van buiten is het prachtig: precies de juiste uitstraling. De indeling binnen is ook perfect, helemaal wat je bedrijf nodig heeft. Maar hoe zit het met de bereikbaarheid? Heb je aan alles gedacht? Lees hieronder onze tips!

 

Parkeergelegenheid

Parkeren is nooit gratis. Zeker in de stedelijke gebieden kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden waar je aan kan denken, die je kosten kunnen besparen:

Fietsenstalling

Wanneer het mogelijk is voor je medewerkers om met de fiets te komen, zal jij veel kosten besparen ten opzichte van een parkeerplaats. Wel is het belangrijk dat er een mogelijkheid is om de fiets te parkeren. Je kan hierbij denken aan een eenvoudig fietsenrek of juist een fietsenstalling met overkapping. Hierdoor zorg je ervoor dat je werknemers hun fiets veilig en droog kunnen stallen, wat voor hen (en misschien wel voor jezelf) een goede stimulans brengt!

Plek voor laden en lossen

Onder laden en lossen verstaat de wet: “Het onmiddellijk, nadat het voertuig tot stilstand is gebracht, bij voortduring inladen of uitladen van goederen van enige omvang of enig gewicht, gedurende de tijd die daarvoor nodig is.” Kortom, je bedrijf is ook zonder dure parkeerplaats bereikbaar voor je leveranciers.

Wie moeten je bedrijf kunnen bereiken?

Breng ook goed in kaart waar jouw afnemers, je leveranciers en je huidige medewerkers zich bevinden. Merk op dat jouw bedrijf niet per definitie voor iedereen goed bereikbaar hoeft te zijn. Maar als ze naar jouw bedrijf willen/moeten komen, is het van essentieel belang dat dit gemakkelijk en snel kan.

Afnemers: Afnemers (klanten) die telefonisch of via internet bestellen, vormen geen probleem. Maar bezoekende klanten kunnen wegblijven door slechte bereikbaarheid. Wat is de afstand? Worden straten veelvuldig opgebroken?

Leveranciers: Leveranciers leveren goederen bij jou af. Kunnen hun vrachtwagens jouw bedrijfspand bereiken? Gedurende welke uren van de dag is dit toegestaan? Stelt de gemeente eisen aan het geluidsniveau; aan welke milieueisen moeten transportmiddelen voldoen?

Medewerkers: Medewerkers worden er niet vrolijk van als ze elke dag in de file staan, of gedwongen worden te verhuizen. En jij zit niet te wachten op een hoog personeelsverloop, op hoge reiskostenvergoedingen en op het compenseren van extra reistijd.

Auto, trein, fiets of te voet?

Nu weet je voor wie jouw bedrijfspand bereikbaar moet zijn. De volgende vraag is: op welke manier? Komen medewerkers met de auto, met de trein, op de fiets, of lopend? Brengen leveranciers hun goederen per bestelbus of met een vrachtwagen en aanhanger?

Probeer jezelf in hun positie te plaatsen: leg in gedachten de weg af van hun vestigingsplaats naar jouw bedrijfspand:

  •       Uit welke vervoersmiddelen kan elke groep kiezen?
  •       Jouw pand ligt aan de snelweg. Waar is de dichtstbijzijnde afrit?
  •       Zijn bochten en rotondes een probleem voor vrachtwagens?
  •       Hoe veilig zijn fietspaden als werknemers in het donker naar huis moeten?
  •       Wat is de loopafstand naar stations en bushaltes?

Speciale voorzieningen

Het is ook belangrijk dat je nadenkt over eventuele speciale voorzieningen. Stel jezelf de vragen:

  •       Is het bedrijfspand ook goed bereikbaar voor gehandicapten?
  •       Zijn er invalideparkeerplaatsen?
  •       Is er naast de trap een rolstoelopgang?
  •       Is er naast de draaideur een brede, gewone deur?

Leave a Reply