Algemeen

Klimaatakkoord, hoe zit dat nu?1 min lezen

By 15 maart 2019 No Comments

Het klimaatakkoord is een goed idee, behalve voor de alleenstaanden en alleenverdieners. Zij zullen er het meest op achteruit gaan.

Energiebelasting omlaag

Het kabinet kondigde wel aan dat de energiebelasting omlaag zal gaan en er een CO2-heffing zal worden ingevoerd voor bedrijven. Of dit ook echt gaat gebeuren is voor nu nog de vraag… Volgens minister Eric Wiebes is het dit jaar in ieder geval niet meer mogelijk, wel wil hij er naar laten kijken of het een mogelijkheid is voor volgend jaar.

Mochten de maatregelen uit het klimaatakkoord, zoals het nu is, wél worden doorgevoerd, dan zullen de middeninkomens hier vanaf 2030 het meest op achteruit gaan.

Klimaatakkoord en energiebeleid

Stel dat het totale klimaatakkoord mét energiebeleid zoals het er nu ligt door gaat, gaat het vooral voor de laagste inkomens een grote hap uit het bespaarkoekje van het kabinet worden. Eind april zal het kabinet met een definitief klimaatakkoord komen. Op dit moment wordt er door de coalitiepartijen nog onderhandeld over welke maatregelen daadwerkelijk doorgevoerd zullen worden.

Leave a Reply