Algemeen

Komend jaar betalen bedrijven meer voor zakelijke energie1 min lezen

By 22 september 2017 No Comments

Naar aanleiding van de begroting die deze week tijdens Prinsjesdag is gepresenteerd, is duidelijk dat zowel burgers als bedrijven de komende twee jaar meer gaan betalen voor zakelijke energie.

De Nederlandse Overheid heeft het plan om de komende twee jaar €400 miljoen meer met de belastingen op energie te realiseren. Dit komt neer op €200 miljoen per jaar. De belastingen zorgen ervoor dat de energierekening flink hoger gaat uitvallen.

 

12% stijging door energiebelasting

Voor burgers betekent dit dat de energieprijzen gemiddeld met 12% zullen stijgen, wat gelijkstaat aan €67 per jaar. Voor bedrijven, waar de gemiddelde energierekening vanzelfsprekend aanzienlijk hoger uitvalt, zal deze maatregel een flinke extra kostenpost kunnen worden.

 

Deze extra belasting wordt door iedere Nederlandse burger en ieder Nederlandse bedrijf gedragen. Het is dus niet mogelijk om hier onderuit te komen. Wat je wel kunt doen, is rondkijken waar jij de komende twee jaar een veel goedkoper energiepakket kunt aflossen.

 

Bespaar op tijd op energie!

En daar kan MKB Belangen jou bij helpen. Ons speciale energiecollectief, gericht op ondernemingen die willen besparen op energie, helpt jou om tussen de €300 en €700 op jaarbasis te besparen. En dit is voor veel ondernemingen voldoende om de extra kosten die deze extra last met zich meebrengt in ieder geval grotendeels te compenseren.

 

Schrijf je direct in voor het volgende energiecollectief:

 

Ik wil besparen op energie