Algemeen

Kredietunies, leningen voor mkb’ers1 min lezen

By 17 juni 2016 No Comments

In een kredietunie lenen ondernemers rechtstreeks geld aan andere ondernemers. Bovendien kunnen de leden elkaar adviseren over ondernemersvraagstukken. Kredietunies worden op vrijwillige basis opgezet en gemanaged. Ze zijn essentieel voor het verstrekken van leningen aan het mkb.

“Kredietunies kunnen en willen meer leningen verstrekken aan het mkb, maar ondernemers zijn nog onbekend met de mogelijkheden.” Aldus Jan Kamminga, voorzitter van de Vereniging van Samenwerkende Kredietunies in Nederland (VSK).

Wanneer grotere financieringen nodig zijn, bestaat er sinds kort een stapeldesk die voor kredietunies het financieren van een kredietnemer samen met andere financiers faciliteert. De stapeldesk sluit in opdracht van de kredietunies contracten af met andere financiers en begeleidt het proces rond de financiering. Eén aanspreekpunt voor de kredietunies en financiers waarmee zij samen werken betekent effectievere communicatie, waardoor een gezamenlijke financiering sneller wordt gerealiseerd.

Voordeel van STAPELFINANCIERING is dat er grotere leningen mogelijk zijn dan een kredietunie in zijn eentje aankan. Daarnaast kunnen financiers samen ook het risico delen. De ondernemer wordt bovendien minder afhankelijk van één partij voor zijn financiering. Door de STAPELFINANCIERING kan een kredietunie betere en sneller financieringsoplossingen aanbieden aan ondernemers. Nu het voor ondernemers steeds lastiger is geworden een financiering te krijgen bieden kredietunies hiermee een oplossing.