Algemeen

Makkelijker toegang tot risicodragend vermogen voor het MKB1 min lezen

By 11 juli 2018 juli 25th, 2018 No Comments

Deze week heeft de Europese Commissie de Groeifaciliteit Regeling van de Nederlandse overheid goedgekeurd. Met deze regeling krijgt een MKB bedrijf makkelijker toegang tot risicodragend vermogen om verder te kunnen groeien.

Voor wie?

Voor MKB bedrijven in Nederland is het niet altijd makkelijk om aan financiering te komen. Als een MKB bedrijf bijvoorbeeld ineens snel groeit, is er financiering nodig om verder te kunnen groeien. Dit geldt ook voor als een bedrijf een ander bedrijf wilt overnemen of bij een buy out en in tal van andere situaties. Nu wordt deze groei vaak belemmerd omdat het lastig is om vermogen te komen.

Regeling Groeifaciliteit

Om deze reden is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met de regeling Groeifaciliteit gekomen. Met deze regeling helpt het ministerie MKBbedrijven om risicodragend vermogen aan te trekken en het houdt in dat de overheid 50% garantie verstrekt op leningen van banken en participatiemaatschappijen.  Hierdoor wordt het risico voor de financier veel lager en is het voor hen interessanter om dat vermogen te bieden aan de ondernemers.

Brussel heeft deze week deze regeling van de overheid goedgekeurd aangezien er geen sprake is van verboden staatssteun. Dit is goed nieuws voor ondernemers in Nederland die plannen hebben om verder te groeien.

Leave a Reply