Algemeen

Mannelijke ZZP’ers zekerder dan vrouwelijke ZZP’ers1 min lezen

By 31 oktober 2018 november 6th, 2018 No Comments

Een nieuw onderzoek onder zelfstandigen heeft aangetoond dat mannen de kans kleiner inschatten dat zij terug in loondienst gaan dan vrouwen. 21% Van de vrouwen geeft aan dit ‘zeer onwaarschijnlijk te vinden’, terwijl dit bij mannen 30% is.

Dit blijkt uit een onderzoek van ZZP Barometer. Vooral een afnemende vraag naar opdrachten zou een belangrijke reden kunnen zijn om weer terug in loondienst te treden. Maar ook persoonlijke omstandigheden, die ertoe leiden dat het ondernemerschap te risicovol wordt, zijn een reden om weer een vaste baan te zoeken.

Mannelijke en vrouwelijke ondernemers

In Nederland zijn er ruim een miljoen zelfstandige ondernemers. Ongeveer 60% van hen is man, tegenover 40% vrouw. De laatste jaren is er bij beiden een flinke stijging te zien, omdat het aantal zelfstandigen in Nederland al een aantal jaar stijgt.

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat ondernemers gemiddeld na 5 jaar stoppen met hun eigen onderneming. Een deel gaat terug in loondienst, een deel gaat met pensioen en een deel verruilt de zelfstandigheid om een bedrijf met personeel te worden.

Leave a Reply