Algemeen

Meer bedrijven profiteren van toerisme1 min lezen

By 22 augustus 2017 No Comments

De laatste jaren komen er steeds meer toeristen naar Nederland. Vooral Amsterdam is een bekende locatie voor toeristen, maar ook andere steden en regio’s zijn steeds meer in trek. Inmiddels is de Amsterdamse binnenstad een ware toeristische trekpleister geworden, en daar profiteren bedrijven ontzettend van.

Het gaat hierbij niet alleen om bedrijven die zich in de toeristische sector bevinden. De leveranciers waar deze bedrijven zaken mee doen profiteren bijvoorbeeld ook van de grote opmars van nieuwe toeristen. Leveranciers binnen de horeca draaien ook een hoger omzet door de groei in het aantal toeristen dat lokale horecagelegenheden bezoekt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor zelfstandige schoonmakers die meeliften op de trend van AirBNB.

 

Snellere groei van Nederlandse toerismesector

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat de Nederlandse toerismesector sneller groeit dan de Nederlandse economie in haar geheel. Bedrijven binnen deze sector kenmerken zich dan ook met hogere groeicijfers dan bedrijven in andere sectoren. Naar verwachting zal dit de komende jaren alleen maar doorzetten, waardoor ook zelfstandigen en leveranciers die diensten verlenen aan bedrijven binnen de toeristische sector een sterke groei doormaken.