Algemeen

Meer grote bedrijven aangesloten bij Betaalme.nu1 min lezen

By 12 december 2016 No Comments

Het initiatief Betaalme.nu, dat zich sterk maakt om facturen van mkb’ers sneller betaald te krijgen, boekt wederom succes. Steeds meer grote ondernemingen sluiten zich aan.

De organisatie achter Betaalme.nu meldt maandag dat de 34 ondernemingen die zich inmiddels hebben aangesloten bij het initiatief, samen goed zijn voor een half miljard euro aan facturen van mkb-bedrijven.

De laatste bedrijven die zich aansloten zijn Uitzendbedrijf Olympia Nederland en vleesverwerker Vion. Minister Henk Kamp van Economische Zaken roept andere grote bedrijven op zich ook aan te sluiten.

79 procent van de facturen die het mkb stuurt aan de grote ondernemingen wordt volgens Betaalme.nu daadwerkelijk binnen dertig dagen betaald. “Dat percentage toont het nut van de rapportage”, zegt Joost van den Hondel, van Betaalme.nu. “We willen dat percentage samen met de deelnemende bedrijven naar 100 procent brengen.”

Betalen binnen dertig dagen

Sinds november 2015, toen het initiatief van start ging, sloten partijen als ProRail, Wereldhave, PostNL, Philips en Achmea zich aan bij Betaalme.nu. Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren de allereerste deelnemende bedrijven. Deze bedrijven hanteren een betaaltermijn van dertig dagen voor kleine leveranciers, die voor maximaal 50.000 euro factureren.

Streven is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen zich aangesloten heeft bij Betaalme.nu.