Algemeen

“Millennials”: wie zijn dit precies?2 min lezen

By 19 juli 2018 juli 25th, 2018 No Comments

Je hoort tegenwoordig veel over “Millenials”. Ze worden vaak geanalyseerd, in artikels beschreven en vele bedrijven focussen hun marketingstrategieën op deze doelgroep. Maar wat zijn Millennials nou precies, en wat zijn hun eigenschappen?

Millennials

Millennials, ook wel Generatie Y genoemd, is een generatie die tussen 1980 en 2000 geboren is. Zij hebben zich ontwikkeld in het nieuwe millennium, waarvan hun naam is herleid. Deze generatie is afkomstig van de babyboomgeneratie. En het gaat om de grootste generatie ooit, vandaar dat er zoveel interesse is in deze doelgroep.

Kenmerken

Deze generatie is digitaal-slim, ze zijn de eerste digitale ‘natives’ en gewend aan snelle ontwikkelingen. Ze hebben een positief beeld over zichzelf en geloven dat je alles kunt bereiken als je dat echt wilt en erin gelooft. Het is een liberale generatie die veel meer ‘open-minded’ is en openstaat voor verschillende minderheden en deze ook veel meer accepteert.

Verder staan ze bekend als een sociale generatie die erg geconnecteerd is via bijvoorbeeld Social Media, internet en mobiel gebruik. Een echte mediageneratie dus. Ze zijn flexibel en houden dus meer van bijvoorbeeld flexibele werkschema’s. Het is een generatie dat minder geld heeft om uit te geven en hogere schulden heeft.

Veel Millennials kiezen ervoor om weer thuis bij de ouders te gaan wonen. En diegenen die een huis huren hopen in de toekomst het zich te kunnen veroorloven om een huis te kopen. De meeste stellen het huwelijk en kinderen krijgen uit. Dat wilt niet zeggen dat ze hier in de toekomst niet voor openstaan.

De generatie van de Millennials hebben ook een aantal negatieve kenmerken. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat ze een te positief beeld over zichzelf hebben, dat ze lui zijn doordat alles door hun ouders is geregeld. Ook worden ze narcistisch genoemd en pikken ze niet zomaar alles. Verder springen ze van baan naar baan en blijven niet jarenlange in hetzelfde bedrijf werken zoals vorige generaties.

Leave a Reply