Algemeen

MKB Muziek: Een eerlijk loon maakt een blije muzikant1 min lezen

By 11 juni 2020 No Comments

‘’Dance like nobody is paying.’’ Dat was de zin die Spotify gebruikte om een 30 dagen gratis premium account te promoten. Echter, deze slogan leverde boze reacties op van muzikanten, die voor hun muziek ongeveer 340.000 streams per maand nodig hebben om een minimaal loon te verdienen.

Dat muzikanten en songwriters vaak onderbetaald worden is oud nieuws. Dat komt omdat hun opbrengsten over verschillende rechthebbenden worden verdeeld waardoor er weinig overblijft voor de muzikant. Zo heeft een muzikant op YouTube meer dan 2,1 miljoen views per maand nodig om een minimaal loon te verdienen.

Muzikanten en songwriters strijden al jaren voor een eerlijk loon. Tot op heden zonder succes.

Anders dan met de muziek op YouTube, Spotify, iTunes of een gekochte cd, maakt MKB Muziek gebruik van rechtenvrije muziek. MKB Muziek beschikt zelf over gebruikerslicenties van de muziek uit haar database. Daarom hoef je niet te betalen aan Buma/ Stemra en Sena via MijnLicentie.nl

Het verschil is dat het onbekend repertoire betreft van aanstormend talent, verschillende platenlabels en (semi-)professionele muzikanten die een gebruikerslicentie met ons aangegaan zijn. De muziek is van professionele en hedendaagse kwaliteit en financieel veel aantrekkelijker.

MKB Muziek  is van mening dat muzikanten recht hebben op een eerlijk loon. Zij werken met abonnementsprijzen waarvan 1/6e wordt uitbetaald aan alle muzikanten die de muziek maken die je afspeelt in jouw onderneming. Zo draag je als klant een steentje bij aan een eerlijk loon voor de muzikant. Hoe meer ondernemingen kiezen voor MKB Muziek, hoe hoger de opbrengsten van de muzikanten. Dat is wel zo eerlijk toch?

Leave a Reply