Algemeen

MKB, zorg dat de leveringsvoorwaarden duidelijk zijn1 min lezen

By 5 november 2018 november 6th, 2018 No Comments

Een deel van het MKB stuurt op dit moment geen of een te summiere versie van hun leveringsvoorwaarden. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Reaal. Dit kan ertoe leiden dat deze bedrijven grote risico’s lopen.

De leveringsvoorwaarden, ook wel bekend als de algemene voorwaarden, bestaan uit alle belangrijke regels waar een bedrijf aan voldoet wanneer een product of dienst wordt geleverd. Als deze voorwaarden niet duidelijk zijn opgesteld, kunnen leveringen een groot risico lopen.

Wat moet er in de algemene voorwaarden zijn opgenomen?

In de algemene voorwaarden staat onder andere opgenomen wanneer een dienst of product wordt opgeleverd, maar ook welke betalingsvoorwaarden er voor de afnemende partij zijn. Er gelden ook andere voorwaarden, bijvoorbeeld wanneer de leverende partij niet direct aan de levering kan voldoen.

Kosten voor een jurist, wanneer de afnemende partij niet betaalt, staan ook in de algemene voorwaarden. Als de voorwaarden niet of onvolledig zijn samengesteld, kan dit leiden tot flinke conflicten. Omdat er op dat moment niets op papier staat, heeft de leverende partij niets om op terug te vallen.

Het is dan ook raadzaam voor het MKB om eigen algemene voorwaarden op te stellen, welke bij iedere overeenkomst worden aangeleverd. Zo zijn beide partijen van alle aspecten op de hoogte.

Leave a Reply