Algemeen

Nederlanders gaan niet veilig om met wachtwoorden1 min lezen

By 22 november 2018 No Comments

24 november is uitgeroepen tot de Nationale verander je Wachtwoordendag. Uit een onderzoek is gebleken dat Nederlanders niet geneigd zijn om hun wachtwoorden te veranderen, ondanks dat er in 2016 een aantal zeer grote hacks in het nieuws zijn geweest.

Één wachtwoord

Ook blijkt uit dit onderzoek dat 20% van de Nederlanders één wachtwoord voor verschillende online diensten gebruikt, 45% gebruikt maximaal één tot vier wachtwoorden. Toch maakt 50% van de ondervraagden zich wel eens zorgen dat zij gehackt worden.

Middelen om wachtwoorden te onthouden en dus meer wachtwoorden te gebruiken zijn vrijwel onbekend. Slecht 7% van de ondervraagden maakt gebruik van deze middelen.

Makkelijk te raden

Internetgebruikers worden geconfronteerd met veel websites die eisen dat je een account aanmaakt mét wachtwoord. Bedenken en onthouden van deze wachtwoorden is lastig, dit heeft helaas als gevolg dat er niet veilig omgegaan wordt met wachtwoorden. Er wordt gekozen voor wachtwoorden die makkelijk te raden zijn of het wachtwoord wordt meerdere keren gebruikt.

Voor ondernemers

Als ondernemer is het nog belangrijker om je wachtwoorden veilig te houden, vooral nu met de AVG. Zorg er dus voor dat er niet voor alles hetzelfde wachtwoord gebruikt wordt en dat het niet makkelijk te raden is. Vind je dit lastig? Ga dan op zoek naar een wachtwoordhulpsoftware.

Vind je het leuk om te zien hoe veilig jouw wachtwoorden nu zijn? Check jouw wachtwoorden dan via deze link: https://howsecureismypassword.net/

Leave a Reply