Algemeen

Ondernemer aan het woord: Jaap Bevelander2 min lezen

By 5 april 2016 No Comments

Jaap Bevelander komt aanrijden in zijn indrukwekkende zwarte bolide, waarin hij voornamelijk ondernemers en medewerkers van internationale bedrijven veilig van A naar B brengt. Eerder werkte hij voor een grotere onderneming, tot hij acht jaar geleden bedacht dat hij het beter kon.

BeZaVer BV heet zijn bedrijf, dat staat voor BEvelander ZAkelijk VERvoer. En dat gaat hem nu al jaren voor de wind. Intussen heeft Jaap een grote groep vaste klanten. Dit zijn voornamelijk mensen die veel internationaal reizen. Ruim driekwart van zijn ritten zijn van of naar Schiphol of Rotterdam Airport.

“Dat betekent wel dat ik vaak rare tijden heb”, merkt Jaap op. “Veel vluchten vertrekken heel vroeg in de ochtend of komen juist heel laat aan. Intussen is mijn lichaam daar wel aan gewend en kan ik ook heel goed mijn slaap tussendoor pakken, bijvoorbeeld in de middag”.

Jaap vind het heerlijk om te ondernemen, alle verdiensten zijn voor hem zelf en hij is altijd lekker bezig. Wanneer je hem vraagt waar zijn grootste uitdagingen liggen in het ondernemerschap is hij stellig: “Overal op tijd zijn!”
Terecht, want voor een chauffeur is dat natuurlijk een ontzettend belangrijke eigenschap, zeker als mensen een vliegtuig moeten halen!

Het is natuurlijk onmogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn, en het type klanten van BeZaVer gaat niet samen de auto delen.
“Als ik doublures heb, of als een rit bijvoorbeeld buiten mijn toegestane uren valt, schakel ik een collega-zelfstandige in. Ik werk samen met een paar mensen, waarvan ik weet dat ze betrouwbaar zijn en dat ze bij mijn klanten passen. Dat werkt prima, veel fijner dan zelf personeel in dienst moeten nemen!”

Niet uitbreiden, geen personeel, gewoon lekker blijven doen wat hij doet. Zolang het goed gaat is Jaap een gelukkig ondernemer. En geef hem eens ongelijk.

Meer informatie of gebruik maken van Jaap zijn diensten? Mail naar info@bezaver.nl

Jaap’s top-tip:

Leef jezelf, laat je niet leven!

Jaap Bevelander