Algemeen

Ondernemer broodnodig voor Nederlandse economie1 min lezen

By 14 november 2018 No Comments

Centraal beheer heeft in opdracht een poll uitgezet om erachter te komen hoeveel van de ZZP’ers erover denken om na hun AOW-leeftijd te stoppen of juist door te gaan met werken.

Hieruit kwam naar voren dat bijna de helft van alle zzp’ers, na hun AOW-leeftijd, door wil blijven werken. Een derde van de zzp’ers wil wel graag stoppen met werken en de overige zzp’ers zegt nog niet te weten wat zij willen na hun AOW-leeftijd.

Volgens Jeroen Sakkers, zzp-expert is dit positief. In verband met de vergrijzing is het alleen maar gunstiger voor de arbeidsmarkt als zzp’ers na hun AOW-leeftijd doorwerken. Zzp’ers zijn namelijk efficiënter en focussen op wat zij goed kunnen. Ze zijn broodnodig voor de Nederlandse economie.

Werknemers vs. ZZP’ers

Uit onderzoek blijkt dat 180.000 van de 3 miljoen 65-plussers doorwerken na hun AOW-leeftijd. 6 procent van de Nederlanders werkt dus door na het bereiken van de AOW-leeftijd. Dit zijn zowel mensen die vrijwillig doorwerken als mensen die genoodzaakt zijn door te werken.

Doorwerken na AOW-leeftijd

Sommige zzp’ers beginnen pas laat met het opbouwen van hun pensioen, bijvoorbeeld omdat hun financiële situatie dit niet eerder toeliet. Om deze reden moeten veel zzp’ers soms dus na hun AOW-leeftijd aan het werk blijven.

Leave a Reply