Algemeen

Ondernemersverhaal – Erfgoedlogies is me op het lijf geschreven!3 min lezen

By 5 juli 2017 No Comments

Ik ben mijn hele leven van het één in het ander gerold’, vertelt Brigitte Bormans (57), van Erfgoed Logies. Als Limburgse toog ze naar Amsterdam om daar Duits te gaan studeren, vervolgens kwam ze in de PR en marketing terecht. Op haar 29ste begon ze haar eigen PR-bureau en na een postacademische opleiding journalistiek ging ze freelance werken voor glossy tijdschriften. Ze schreef vooral artikelen over reizen en gastronomie.

Als ìk dit niet kan, kan niemand het

‘Tijdens de internet bubble van 2002 droogde de vraag naar luxe gedrukte tijdschriften op. Iedereen haalde zijn informatie van internet en er moest bezuinigd worden bij de uitgeverijen. De eersten die er op zo’n moment uit gaan zijn altijd de freelancers. 
Ik kwam min of meer toevallig op het spoor van Stichting Erfgoedlogies Nederland en in 2004 kon ik de commerciële activiteiten overnemen. Deze combinatie, van schrijven, reizen en PR is me op het lijf geschreven. Ik dacht: Als ìk dit niet kan, kan niemand het…’

‘Ik was nog niet zo goed thuis in de toeristische sector, dus waar begin je dan? Er waren destijds 40 adressen aangesloten bij Erfgoedlogies en ik heb ze allemaal bezocht en beoordeeld, heel simpel, namelijk volgens mijn eigen criteria. Ik stelde mezelf steeds de vraag: Zou ik hier zelf willen logeren? 
Ik vond het belangrijk om binnen het concept van Erfgoedlogies hedendaags comfort te kunnen bieden. Alleen dan zou het naar mijn idee een succes kunnen worden.’

‘Het gevolg was dat ik van 15 van de destijds aangesloten Bed & Breakfasts afscheid heb genomen. Het zelf bezoeken van nieuwe locaties is een uitstekende selectiemethode gebleken. Dat ben ik dus tot de dag van vandaag blijven doen.’

‘Het Nederlandse aanbod op de kaart zetten, vernieuwen en uitbreiden kostte veel energie maar het begon vrijwel meteen lekker te lopen, bovendien hielp het lot een handje. Ik had het geluk dat het begrip ‘erfgoed’ in snel tempo steeds populairder werd en door het publiek bijna gezien als een garantie voor een verrijkende beleving. Iedereen had er opeens de mond van vol. Industrieel erfgoed, cultureel erfgoed, historisch erfgoed, noem maar op. Ineens lukte alles en er kwamen veel nieuwe adressen in België, Frankrijk en Italië bij. Op dit moment zijn er ca. 250 accommodaties in 8 landen bij het kwaliteitslabel aangesloten en gaat de uitbreiding gestaag door.

Leuke mensen, leuk werk

‘De meeste eigenaren van erfgoedgelegenheden zijn leuk, maar ook de mensen die in een erfgoed willen logeren. Hun liefde voor authenticiteit is de verbindende factor. De kleinschalige aaibaarheid van Erfgoed Logies is hoog en daarin onderscheidt het zich op een positieve manier van giganten als Booking.com of Airbnb.’

Samenwerken

Tegenwoordig runt Brigitte Erfgoed Logies samen met haar partner Reind Mulder. Vanwege de groeiende populariteit van erfgoed groeide het werk Brigitte boven het hoofd. Bovendien lag alle kennis bij haar en er stond niet zoveel op papier. Toen Reind, die voorheen een eigen adviesbureau had als China consultant, aanbood om de backoffice wat meer te stroomlijnen en te automatiseren, greep ze deze kans met beide handen aan.

Like and share

Geef dit bericht een like en deel het via facebook. U maakt dan kans op een waardebon van €100,- te besteden bij één van de aangesloten adressen van Erfgoedlogies.

http://www.erfgoedlogies.nl


Een luxe Bed and Breakfast in historisch erfgoed: die vindt u bij Erfgoedlogies. Alle B&B’s, B&B suites en appartementen zijn gevestigd in historisch erfgoed: in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië.

Valeriusstraat 40 B 


1071 MK Amsterdam 


Nederland