Algemeen

Ondernemersverhaal – Ondernemen en fit blijven, het kan4 min lezen

By 29 juni 2017 No Comments

Jordi Sloots (24) is een ondernemende social media influencer die met zijn nuchtere Brabantse kijk op de Nederlandse fitness industrie verandering wil brengen.

Jordi vertelt: ‘Na bijbaantjes bij de Jumbo, Makro & uiteindelijk zes jaar Men at Work rondde ik zo’n 2,5 jaar geleden mijn HBO-opleiding Small Business & Retail Management af. Voordat ik afstudeerde had ik echter al een fulltime job in de wacht gesleept bij Men at Work. Ik beheerde daar de social media kanalen en deed ik de inkoop van het label J.C. Rags. 

Een erg interessante job met genoeg uitdaging, maar intussen was mijn Instagram pagina Fit Dutchies zo hard gegroeid dat ik het niet over mijn ondernemershart kon verkrijgen om deze kans te laten gaan. Ik besloot mijn baan op te zeggen en in het diepe te springen!’

Fit Dutchies

Zo’n 3,5 jaar geleden was ik zelf op zoek naar een manier om fitter te worden en dat te blijven. Op social media zie je veel ideaalbeelden voorbij komen, maar helaas zijn dat vaak internationale topatleten die daar fulltime mee bezig zijn én er nog voor betaald krijgen ook. Realistisch? Nee. 

Ik was op zoek naar realistische voorbeelden die, net zoals de gemiddelde Nederlander, een job hebben en tegelijkertijd toch met hun gezondheid bezig willen zijn. Ik besloot een pagina aan te maken op Instagram en die als inspiratiebron voor mezelf te gebruiken. Een soort moodboard waarop ik realistische & Nederlandse inspiratiebronnen plaatste. De personen die daarop geplaatst werden zagen dat als een eer en vertelden dit verder. 

Wellicht raad je het al; dit sneeuwbal-effect triggerde mij enorm en daarom ben ik daarmee doorgegaan. Vandaag de dag hebben we op Instagram & Facebook in totaal meer dan 100.000 volgers, hadden we in 2016 900.000+ websitebezoeken op www.fitdutchies.nl en is Fit Dutchies sinds 1,5 jaar mijn fulltime baan. Met Fit Dutchies inspireren we dagelijks enorm veel mensen en bieden we hen de handvatten, motivatie & tips om te werken aan een gezondere levensstijl.

Werken op elk moment van de dag

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik ’s ochtends minder productief ben dan later op de dag. Ik probeer ’s ochtends mails te lezen en daarna te gaan sporten. Daarna werk ik een aantal uur gevolgd door een break waarin ik probeer te ontspannen. Daarna werk ik vaak tot laat op de avond door omdat ik dan minder prikkels heb van anderen en diensten zoals Whatsapp.

Verder heb ik regelmatig afspraken met bedrijven waarmee ik samenwerk of die dat graag met ons willen. Een langetermijnvisie staat bij ons voorop en daarom kiezen we zorgvuldig met wie we samenwerken. We oefenen een grote invloed uit op onze achterban en we willen hen dan ook geen zaken voorschotelen die een mismatch met Fit Dutchies zijn.

Nieuwe kansen pakken

Onlangs heb ik Fit Dutchies Premium gelanceerd; een super mooi online platform waarbij we mensen service gericht kunnen helpen om hun doelen te bereiken. Met (wetenschappelijke) artikelen, voedings -en trainingsschema’s, instructievideo’s, progressietools en zelfs begeleiding via Whatsapp kunnen we enorm veel mensen met verschillende doelen helpen. Dat doen we al vanaf 7,99 per maand!

Ik merkte heel erg dat ik met Fit Dutchies mensen inspireerde, maar ze niet écht kon helpen. Zo helpen we nu mensen die een duwtje in de rug willen, die thuis willen trainen, die weinig tijd hebben door werk of school en zo effectief mogelijk willen trainen óf mensen die simpelweg een hoop kennis willen vergaren. Tot nu toe ontvangen we alleen maar positieve reacties en zijn we constant bezig om het platform nog beter te maken.

Fulltime ondernemen en fit zijn, hoe werkt dat

Het is misschien wat cliché, maar je moet echt doen wat je leuk vind. Je kunt honderden excuses bedenken waarom je niet zou gaan sporten zoals dat het bijvoorbeeld ‘’teveel tijd kost’’ of ‘’de sportschool te duur is’’. Je hoeft echter niet persé naar de sportschool, je kunt bijvoorbeeld ook gewoon een thuistraining kunt doen. Of je gaat een uur dansen, wandelen of fietsen in de natuur?

Uiteindelijk hoeft sporten helemaal geen straf te zijn! Je moet op zoek naar wat voor jou werkt,  waar jij je goed bij voelt en waarop jij op de langere termijn resultaten kunt behalen. Heb je daar hulp bij nodig? Check dan zeker even Fit Dutchies Premium.

Fit Dutchies

www.fitdutchies.nl

www.fitdutchiespremium.nl