Algemeen

Onderzoek: facturen met iDeal-link 6x sneller betaald2 min lezen

By 5 april 2018 No Comments

Een digitale factuur met de mogelijkheid om deze direct via iDeal te voldoen, wordt gemiddeld al na zes dagen voldaan. Bijna zeventig procent zelfs binnen 24 uur. Een gemiddelde factuur staat in Nederland nog altijd 36 dagen uit. Dit blijkt uit cijfers van het online facturatie programma Stuurjerekening.nl

“Een rekening wel of niet betalen is steeds meer een kwestie van tijd en gemak”, vertelt Adrienne van Veen. “Tenminste, als je het hebt over facturen aan kleinere ondernemingen en particulieren.”

Steeds meer mensen gebruiken alleen nog maar hun mobiele telefoon voor de bankzaken. Bijna alle facturen komen binnen per email, en als je het niet direct doet, loop je de kans dat je het vergeet. Maar het is niet eenvoudig om met je telefoon van het ene scherm in het andere scherm de rekening- en factuurgegevens te moeten kopiëren en plakken. Dat doe je niet “even tussendoor”. Daarom is het betalen via iDeal een uitkomst voor veel mensen.

Adrienne van Veen: “Met één klik zit je in de app van je bank, en je hoeft alleen maar de betaling goed te keuren. Alle zaken zoals betalingsreferentie, bankrekening, tenaamstelling en dergelijke zijn al voor je geregeld. Het betalen van een rekening kan in 30 seconden gedaan zijn. Je ziet dus dat mensen dat veel eerder geneigd zijn om te doen, zolang je het maar makkelijk voor ze maakt.”

Stuurjerekening.nl biedt standaard betaling via iDeal en dat gebeurt dus steeds vaker. Een ander bijkomend voordeel: het maken van een factuur is opeens ook een kwestie van een paar klikken geworden. Bijna twee derde van alle ondernemers maakt facturen nog altijd in Word en/of Excel. Een tijdrovend karwei, dat ook nog eens foutgevoelig is. Uit een eerder onderzoek bleek dat ruim tachtig procent van de ondernemers, die op die manier werkt, regelmatig fouten maakt. Bijvoorbeeld bij factuurnummer, factuurdatum, omschrijving en dergelijke.

“Foutloos, makkelijk en in enkele tellen je facturen maken, die dan ook nog eens veel sneller betaald worden. Wat wil je als ondernemer eigenlijk nog meer?” vraagt Adrienne van Veen zich af. “Daarom hebben wij een mooie kennismakingsaanbieding voor deelnemers van MKB Belangen bij Stuurjerekening.nl; het gebruiken van het pakket kost maar 4,99 per maand, maar onze deelnemers mogen het een maand lang gratis proberen!”

 

Meer weten over hoe u ook sneller betaald kan worden (en makkelijker facturen kan maken)?

Bekijk direct de voordelen van StuurJeRekening.nl