Algemeen

Online bedrijven doen het goed op het moment1 min lezen

By 10 september 2018 No Comments

De sector Digitaal, IT en Online zit in de lift. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de omzet van digitale platforms en appbouwers met ruim 17% is gestegen in 2017 en dat er nog meer stijging wordt verwacht voor volgend jaar. Dit desondanks de groei is deze sector wordt belemmerd door een tekort aan personeel. Ook zijn IT & Online bedrijven het meest populair bij overnames.

Groei in omzet

Volgens de branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) groeide de omzet van digitale platforms in 2017 met ruim 17% en behaalde ze een omzet van meer dan 850 miljoen euro. De behaalde bruto winstmarge was een 12%. De branchevereniging verwacht voor volgend jaar nog meer stijging, namelijk een totale omzet van over de een miljard euro met een brutomarge van 15%. Maar volgens DDA, wordt de groei wel belemmerd door de moeilijkheden in het verkrijgen van talent en deze te behouden.

Populair in overnames

Als we kijken naar de interesse in bedrijfsovernames zijn Bedrijven in IT & Online ook het meest populair. Dit blijkt uit het onderzoek “De Brookz Overname Barometer” van Brookz, die elke zes maanden onderzoek doet onder advieskantoren. Deze advieskantoren dekken 90% van de markt in overnames voor bedrijven tussen 500 duizend euro en 25 miljoen euro. Uit dit onderzoek blijkt dat in de sector IT & Online, het eerste half jaar van 2018 er gemiddeld 10 geïnteresseerden in overname waren per bedrijf.

Ook is er in dit onderzoek gekeken naar wat kopers bereid zijn te betalen voor een overname tijdens het eerste half jaar van 2018. Ook uit deze ranking komen bedrijven in IT & Online als winnaar naar voren.  Voor deze bedrijven zijn kopers het meeste bereid te betalen, namelijk 6,2 keer de operationele winst (EBITDA).

Leave a Reply