Algemeen

Ook mkb’er kan telefooncontract vanaf nú maandelijks opzeggen…1 min lezen

By 6 oktober 2016 No Comments

Vanaf 1 oktober kunnen telefoonabonnementen van mkb’ers en zzp’ers niet meer stilzwijgend voor een periode langer dan een maand worden verlengd. Voor consumenten was dat al geregeld, maar voor bedrijven golden tot nu toe andere regels.

Zelfstandigen en kleine bedrijven die nietsvermoedend waren overgestapt naar een andere aanbieder, werden vaak geconfronteerd met boetes of afkoopsommen omdat hun contract stilzwijgend verlengd bleek te zijn.

De wetsaanpassing geldt per 1 oktober, maar heeft ook betrekking op contracten die voor die tijd al stilzwijgend zijn verlengd. Voor alle verlopen contracten geldt nu een opzegtermijn van maximaal een maand.

Dit betekent dat u maandelijks kunt opzeggen in plaats van dat u ongemerkt voor weer een jaar vastzit aan een abonnement. Hierdoor is overstappen naar een andere telefonie aanbieder eenvoudig geworden.

MKB Belangen viert dit goede nieuws namelijk met een fantastische aanbieding. Zodat u nú meteen kunt profiteren van de nieuwe wetgeving. Het is vrijwel altijd voordeliger om over te stappen.

Zit u aan het einde van uw mobiele contract of is uw contract voor 1 oktober al stilzwijgend verlengd, dan kunt u meteen aan de slag. De maand opzegtermijn begint te lopen zodra u opzegt. Stel, u zegt op 6 oktober uw contract op, dan moet het contract ontbonden zijn per 7 november.

Klik hier om naar onze superaanbieding te gaan.