Algemeen

Overname door Total is nieuwe stap naar duurzaamheid2 min lezen

By 11 mei 2016 No Comments

Total, een belangrijke strategische partner van MKB Belangen, neemt ’s werelds grootste producent van industriële accu’s over. Total is al eigenaar van één van de grootste producenten van zonnepanelen en bouwt over de hele wereld gigantische “zonneboerderijen”.

“Total loopt echt helemaal vooraan als het gaat om de omschakeling naar duurzame energie”, zegt Adrienne van Veen, directeur van MKB Belangen. “Dat is dus de reden dat wij onlangs een strategische samenwerking met Total gesloten hebben over de levering van gas en stroom aan onze deelnemers. Op deze manier verzorgen wij niet alleen extreem scherpe tarieven, maar dragen wij ook bij aan het dichterbij brengen van een duurzame wereld”.

Total betaalt 950 miljoen euro voor de vriendschappelijke overname van ’s werelds grootste producent van nikkel-batterijen en primaire lithium batterijen voor de industriële infrastructuur. Saft is eveneens wereldwijd marktleider in ruimte en defensie batterijen met zijn Li-ion technologieën die ook worden ingezet in de energie-opslag, transport en telecommunicatienetwerk markten.

De overname is een onderdeel van de strategie voor Total om zijn ontwikkeling te versnellen op het gebied van duurzame energie en elektriciteit. Deze ambities werden eerder al kenbaar gemaakt met de overname van het Amerikaanse SunPower in 2011.

Ondanks de moeilijke tijden door de lage olieprijs wist Total toch betere kwartaalcijfers te overleggen dan branchegenoten. Saft behaalde vorig jaar een omzet van 760 miljoen. Total heeft een bod uitgebracht van 36,50 euro per aandeel ex-dividend van 0,85 euro per aandeel. Het bod is 38,3% boven Saft’s slotkoers van 26,40 euro op 6 mei 2016.

De Raad van Commissarissen van Saft heeft unaniem ingestemd met de overname door Total en beschouwt de voorgenomen transactie in lijn te zijn met de belangen de vennootschap, haar aandeelhouders en haar medewerkers. De Franse toezichthouder AMF moet nog wel goedkeuring geven.

Over Saft

Saft is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van geavanceerde technologie accu’s voor de industrie. Saft heeft meer dan 4.100 medewerkers in 19 landen en 14 productielocaties.

Over Total

Total is een wereldwijd geïntegreerd energieproducent en leverancier, een toonaangevende internationale olie- en gasbedrijf, en ’s werelds tweede gerangschikte zonne-energie operator met SunPower. Total heeft meer dan 96.000 medewerkers in 130 landen wereldwijd.

Ook duurzame energie?

Geïnteresseerd in onze scherpe en duurzame collectieve energiedeals? Klik hier