Algemeen

Overstappen van energieleverancier loont1 min lezen

By 29 april 2016 No Comments

Onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijst uit dat ruim 15% van de mensen zijn overstapt naar een andere energieleverancier in 2015. Met deze overstap bespaarden de overstappers tot 375 euro op hun energierekening.

Overstappen loont al jaren en de dalende energieprijzen doen daar nog een schepje bovenop. Gemiddeld was een huishouden afgelopen jaar 1661 euro kwijt aan energie en het jaar ervoor was dit nog 1739 euro.

De belangrijkste reden om over te stappen naar een andere leverancier is de prijs. Groene energie of de tevredenheid van de huidige leverancier waren van minder belang. Het marktaandeel van groene stroom bleef met 64 procent nagenoeg gelijk. Het soort groene stroom varieert wel in de bron van opwekking en de looptijd van het contract.

Ook ondernemers kunnen flink besparen door over te stappen van energieleverancier. Na personeel en huisvestiging is energie één van de grootste kostenposten. Uit een ander onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de bedrijven al ruim 10 jaar niet is overgestapt.