Algemeen

Personeelskosten lager in 20171 min lezen

By 5 januari 2017 No Comments

Werkgeverslasten dalen iets het komende jaar. Vooral personeel met een lager- of middeninkomen wordt goedkoper. Volgens salarisadministrateur ADP hoeft er voor een bouwvakker met een modaal inkomen (bruto 37.000 euro per jaar) maandelijks 17 euro minder aan lasten afgedragen te worden.

Overheidspersoneel wordt juist duurder in 2017. De pensioenpremies van ambtenaren zijn gestegen. Voor een ambtenaar die modaal verdient is de afdracht gemiddeld 37 euro hoger.

Premies

In alle sectoren moeten werkgevers meer afdragen voor werknemers met een inkomen van twee keer modaal. De stijging van de afdracht verschilt per sector. De overheid betaalt fors meer in 2017. Als voorbeeld noemt ADP een ambtenaar die twee keer modaal verdient. De overheid moet straks 120 euro per maand meer afdragen voor deze werknemer.

Met name aan premies voor de WW zijn de meeste organisatie minder kwijt. De gemiddelde sectorpremie daalt van 1,78 procent naar 1,36 procent. De basispremie voor de WIA stijgt met 0,28 procentpunt. Voor het vierde achtereenvolgende jaar daalt ook de werkgeversbijdrage in de Zorgverzekeringswet.