Algemeen

Pokemon GO: 6 tips voor ondernemers4 min lezen

By 20 juli 2016 No Comments

De app waarmee je op straat virtuele wezens kunt vangen en trainen, wordt vooral door jongeren massaal gedownload en gespeeld.

Heb je een zaak die aansluit bij de jonge doelgroep en wil je als ondernemer een graantje meepikken van de rage? Download dan de (gratis) app en check of er PokeStops of PokeGyms (waar Pokemons kunnen vechten) in je buurt zitten. Wellicht is je eigen winkel wel een PokeStop en staan al die gamende jongeren daarom ineens voor je deur.

In Pokemon GO kun je de figuren uit de gelijknamige animatieserie vangen, trainen en met elkaar laten vechten. De game werkt met augmented reality; je smartphone projecteert de wezens in de ‘echte wereld’. De Pokemons zijn te vinden op zogeheten PokeStops op pleinen, bij monumenten, politiebureaus, of bedrijven. Dus om ze te vangen moet je de straat op.

6 tips om geld te verdienen aan de Pokemonjagers.

1. Verzin een actie

Zet een bord voor je deur met korting op vertoon van een gevangen Pokemon. Of plaats een Pokemon knuffel in je etalage. Gamers zullen eerder bij je zaak naar binnen te stappen!

2. Verkoop Pokemon-gadgets

Verkoop speciale Pokemon-ijsjes in je ijssalon. Of doe in je telefoonzaak de mobiele batterypacks in de aanbieding voor gamers die nog maar één streepje batterij over hebben. En na uren struinen op zoek naar Pikachu of Pidgey kan de gamer wel een oppepper gebruiken. Wat te denken van een koelkast met energiedrankjes voor de moegestreden Pokemonjager?

3. Pimp je PokeStop

Zorg ervoor dat de PokeStop in je buurt extra aantrekkelijk wordt. Activeer in de Pokemon App (tegen betaling) de ‘Lure Module’, die ervoor zorgt dat er gedurende een half uur meer Pokemons naar je PokeStop komen. Gebruikers van de game kunnen zien dat je de PokeStop gepimpt hebt. Bericht wel van tevoren via de social media dat je de Lure module gaat activeren. Het is trouwens niet mogelijk (ook niet tegen betaling) om van je eigen zaak een PokeStop te maken.

4. Wordt Pokemon GO gids

Ben je zelf Pokemon GO-speler en weet je precies waar de Pokemons te vinden zijn in jouw stad? Word dan gids en organiseer speurtochten voor toeristen. Voor groepjes Pokemon GO lovers uit Amerika of Japan een geweldige manier om de stad te verkennen.

Of bedenk Pokemon evenementen op bijzondere locaties. Zoals een stadscentrum, de dierentuin of in een attractiepark. Het eerste Pokemon event in de Efteling staat gepland op 19 augustus.

5. Maak van een PokeStop je werkplek

Heb je een ijskar, foodtruck of ben je straatverkoper? Zoek een PokeStop of een PokeGym als locatie om je handel neer te zetten! Als je toch al de plaatsen opzoekt waar veel publiek langskomt, kun je net zo goed op dat ene plein met PokeStop gaan staan.

6. Bedenk een leuke inhaker

Maak een social media campagne rond Pokemon. Zie bijvoorbeeld deze acties van PostNL en New York Pizza in Roosendaal.

Pokemon GO: Wat is dat eigenlijk?

Voor wie helemaal van niets weet: Pokémon werd 21 jaar geleden bedacht in Japan, zo bericht het AD. Kort gezegd gaat het er om fictieve wezentjes te vangen en te trainen. Via de spelcomputer werd het een wereldwijd succes en als kaartspel werd het zo’n rage dat ruilende scholieren met elkaar op de vuist gingen.

De rage waaide over. Tot voor kort hoorde je niks meer over Pokemon, of van het bedrijf dat erachter zit, Nintendo. Maar met de smartphone-versie van Pokemon (Pokemon GO) maken zowel de fictieve wezentjes als het bedrijf een ongekende comeback. Het aandeel Nintendo vloog in één dag met de maximale 25 procent omhoog op de beurs in Tokio.

Augmented Reality

Het allerleukste van Pokemon GO is dat je de fictieve wezentjes, poppetjes, monstertjes en demoontjes nu in het echt kunt zien. Via de app op je telefoon zie je op de plattegrond wáár in jouw eigen omgeving de Pokemons uithangen. Loop daar naartoe, richt je telefoon erop, zie het wezentje via de camera in de echte wereld rondhangen en vang hem. Hij kan overal zitten, in het park, achter je bureau, in de kerk, waar dan ook. Augmented reality heet de techniek. Animaties op de echte wereld projecteren.

Sinds de lancering in Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika is het spel een ongekende rage. De servers liepen meteen vast en lancering van Pokemon GO in Europa en Azië moest worden uitgesteld. Je ziet overal mensen op straat ronddolen op zoek naar Pokemon-wezentjes. Er wordt bericht over verkeersongelukken en andere drama’s omdat gamers alleen maar op hun telefoon kijken. De politie en het spel zelf trouwens ook waarschuwen: blijf om je heen kijken!