Algemeen

Prepaid creditcard duur en klantonvriendelijk1 min lezen

By 30 mei 2017 No Comments

Prepaid creditcards zijn vaak duur en klantonvriendelijk. De Consumentenbond deed onderzoek naar de creditcards waarmee je alleen het bedrag kunt uitgeven dat je zelf op de kaart hebt gezet.

Aan veel kaarten zijn bijkomende kosten verbonden en de reguliere jaarlijkse kosten zijn vaak vergelijkbaar met die voor een reguliere creditcard, namelijk tussen de 10 en 30 euro per jaar.

Kosten
Als de prepaid kaart een bepaalde tijd niet gebruikt wordt, zijn daar vaak kosten aan verbonden. Als je bijvoorbeeld een Viabuy kaart een jaar niet gebruikt, betaal je daarna 9,95 euro per maand. Viabuy is overigens niet de enige aanbieder die voor een periode van inactiviteit extra kosten rekent.

Voor het activeren van de prepaid kaart rekent Viabuy Prepaid Mastercard maar liefst 89,70 euro voor drie jaar. Daar zijn ook goedkopere aanbieders in. Voor het aanvullen van het saldo van de kaart ben je tot 10 euro kwijt. Ook geld van de kaart afhalen kost vaak geld. Moneypass, Money2Go en Viabuy rekenen hiervoor 10 euro.

Voordeel
Het voordeel van een prepaid creditcard is dat je niet meer uit kunt geven dan het bedrag dat er op de kaart staat. Bij een normale creditcard betaal je een hoge rente als je de rekening niet op tijd kunt voldoen. Die kosten voorkom je met een prepaid card.

Nadeel
Prepaid cards worden vaak niet als borg geaccepteerd bij het huren van een auto of het reserveren van een hotelkamer. En er is geen verzekering aan gekoppeld voor diefstal, verlies en beschadiging van aankopen. Weinig voordelen, maar vooral nadelen, dus.