Algemeen

Rabobank: omzet voor ondernemers ook in het weekend bijgeschreven1 min lezen

By 7 april 2016 No Comments

Ondernemers die hun kasgeld bij Rabobank afstorten of een pincontract hebben met de bank, beschikken vanaf nu altijd binnen 24 uur over hun omzet. Ook in het weekend of op feestdagen als de bank gesloten is.

Weekend en feestdagen

Rabobank komt hiermee, naar eigen zeggen als eerste bank, tegemoet aan de wens van vooral winkeliers om de pinomzet en stortingen binnen een dag terug te zien op hun rekening, ook in het weekend en op feestdagen. Tot dusver krijgen ondernemers de weekendomzet doorgaans bijgeschreven op de eerstvolgende werkdag.

Omzet vooruit betaald

Bottleneck zijn de transacties tussen banken onderling. Om deze ook buiten openingstijden mogelijk te maken, moeten Europees verband afspraken gemaakt worden. Dat gaat waarschijnlijk tot 2019 duren. Rabobank heeft daarom besloten om als service aan haar klanten de weekendomzet vanaf nu vooruit te betalen. Met 152.000 pinterminals beslaat Rabobank een marktaandeel van 46 procent van de zakelijke markt. Meer dan 113.000 ondernemers beschikken dankzij de nieuwe werkwijze sneller over hun geld.

24/7-economie

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland is blij. Naar hun zeggen past het niet bij een 24/7-economie dat winkeliers dagenlang moeten wachten op bijboekingen omdat hun bank gesloten is. Ze hopen dat andere banken het voorbeeld van Rabobank snel zullen volgen.