Algemeen

Recht op inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel?1 min lezen

By 22 februari 2019 No Comments

Binnenkort krijgen werkgevers een overzicht waarop staat voor welke werknemers zij het lage-inkomensvoordeel (LIV) of een loonkostenvoordeel (LKV) voor 2018 kunnen krijgen. Werkgevers die hier vorig jaar recht op hadden ontvangen voor 14 maart de voorlopige berekening van de Belastingdienst. Mochten hier fouten in staan, kun je dit tot 1 mei corrigeren.

Controleren inkomstenvoordeel

Je moet als werkgever goed nakijken of alle werknemers die volgens jou voldoen aan de voorwaarden van de lage-inkomstenvoordeel, in de berekening vermeld staan.

Controleren loonkostenvoordeel

Als je loonkostenvoordeel voor een werknemer wil ontvangen, moet je als werkgever aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een doelgroepverklaring. Was jouw aanvraag voor een doelgroepverklaring op 31 januari nog in behandeling? Dan is deze niet meegenomen in deze voorlopige berekening. Wordt deze voor 1 mei nog toegekend? Dan kun je dit nog rechtzetten.

Vergeten?

Mocht je het vergeten zijn, dan kun je dit voor 1 mei ook nog corrigeren. Werknemers die in aanmerking komen voor de overgangsregeling premiekorting voor oudere of arbeidsgehandicapte werknemers kun je tot deze datum ook nog aanmelden via deze correctie.

Heb je ná 1 mei nog een correctie gedaan, dan neemt de Belastingdienst deze niet mee in de uiteindelijke beschikking voor de tegemoetkomingen in 2018. Je krijgt deze beschikking in augustus, de enige optie op correctie dan nog is ertegen in bezwaar gaan.

Leave a Reply