Algemeen

Relatiebeding: hoe zit het met connecties op LinkedIn?1 min lezen

By 11 januari 2019 No Comments

In sommige contracten wordt een relatiebeding toegevoegd, om tegen te gaan dat werknemers, als zij ergens anders gaan werken, hun netwerk meenemen naar de concurrent.

Vroeger stond het netwerk nog in een boekje geschreven of op het bureau in een Rolodex. Tegenwoordig staat alles online op de LinkedIn-pagina. Hierdoor hebben sommige werkgevers hun relatiebeding uitgebreid met een ‘LinkedIn-opschoonbeding’.

CV

Werknemers gebruiken LinkedIn als online CV en leggen hun carrière hier vast en geven hem vorm. Oud-werkgevers en vooral zakelijke contacten vormen hierbij een deel van het CV. Dit toont aan hoeveel ervaring en wat voor netwerk de werknemer heeft. Dit netwerk komt meestal voort uit kennis en ervaring waar de huidige werkgever aan bijgedragen heeft. Uitbreiding van het relatiebeding is dus niet raar en wettelijk gezien toegestaan.

Schade

Houd er als werknemer wel rekening mee dat een ‘LinkedIn-opschoonbeding’ soms handig is, maar ook enige schade kan veroorzaken. Als een werknemer besluit ergens anders te gaan werken en een opschoonbeding getekend heeft, is hij of zij verplicht deze mensen van LinkedIn te verwijderen. Wel mag de oud-werknemer hen een bericht sturen met de reden waarom zij verwijderd zullen worden. Dit heb je als werkgever waarschijnlijk liever niet.

Leave a Reply