Algemeen

Sinds januari betalen wij 20% meer voor de energierekening, toch zijn de kosten van gas en stroom niet hard gestegen1 min lezen

By 22 februari 2019 No Comments

Stroom- en gasprijzen schoten in 2019 omhoog. Voor een gemiddeld gezin is deze stijging 19%, de helft hiervan komt door de hogere belastingen.

Meer betalen

Volgens onderzoek gaat het gemiddelde huishouden 334 euro per jaar meer betalen dan in 2018. Dit verschil is berekend door middel van een gelijkblijvend gemiddeld jaarverbruik, dat vorige winter strenger was wordt hierin niet meegenomen.

Belastingen op energie

Zoals hierboven al benoemd, komt de stijging ook door de hogere belastingen op energie. Dit komt op 61 euro meer voor elektriciteit en wel 101 euro meer voor gas. Deze bedragen zorgen voor 47 procent van de gehele rekening. In 2018 was dit nog 45 procent.

Naast de belastingen, zijn ook de leveringstarieven gestegen, met 175 euro. Daarentegen werd het transport van energie wel minder, 3 euro.

Energiecollectief

Via het energiecollectief van MKB Belangen kan je jaarlijks aanzienlijk besparen op je energierekening. Door gezamenlijk met andere ondernemers energie in te kopen krijg je een eindelijk een eerlijke prijs! Interesse? Meld je dan hier aan.

Leave a Reply