Algemeen

Steeds meer ZZP’ers draaien onderweg omzet1 min lezen

By 24 augustus 2017 No Comments

ZZP’ers die regelmatig met het openbaar vervoer reizen blijken uit onderzoek gemiddeld maar liefst 12% van hun omzet tijdens het reizen te maken. Nu het openbaar vervoer steeds meer mogelijkheden biedt om onderweg te werken, wordt het voor ZZP’ers aanzienlijk eenvoudiger om overal te werken – en dat loont.

Veel ZZP’ers geven aan dat zij juist met het openbaar vervoer reizen omdat zij hierbij de gelegenheid hebben om te werken. Meer dan 35% van de ZZP’ers reist op dit moment met het openbaar vervoer. De gemiddelde reistijd in deze groep ligt op 60 minuten per dag. Zij kunnen dus een geheel arbeidsuur draaien terwijl zij onderweg zijn, en dat loont aanzienlijk.

 

‘Van ‘s ochtends tot ‘s avonds’

Bij de meeste ondernemers gaat het niet alleen om de reistijd naar klanten die zij zo goed mogelijk benutten. Voldoende ZZP’ers reizen iedere dag naar het openbaar vervoer om naar hun werkplek te reizen. Vaak wordt reistijd gezien als verloren tijd, maar juist door gedurende deze reistijd ook te werken kunnen ZZP’ers hun werkdruk verlagen en omzet verhogen.

 

Door ook gedurende de reistijd te werken zorgen zelfstandige ondernemers dat zij van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met passie aan hun onderneming kunnen werken. Het is dan ook prettig om te zien dat er binnen het openbaar vervoer steeds meer innovatieve ontwikkelingen zijn die ertoe leiden dat reizigers op een nog effectievere manier onderweg kunnen werken.