Algemeen

Steeds meer ZZP’ers willen toch een AOV afsluiten1 min lezen

By 1 augustus 2018 augustus 2nd, 2018 No Comments

De AOV is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp onder zelfstandige ondernemers. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aantal zelfstandigen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bijzonder laag is.

Ondernemers zonder een AOV kunnen in grote financiële problemen terechtkomen wanneer zij betrokken raken bij een ongeval tijdens het uitvoeren van hun werk. Denk aan een schilder die van de ladder valt of een consultant die op kantoor over een kabel struikelt en letsel oploopt.

Toch steeds meer interesse in AOV

De grote financiële problemen waar mensen in terechtkomen zijn echter wel voldoende reden voor zelfstandigen om te kijken of een AOV een goede keuze is op dit moment. Een nieuw onderzoek van ZZP Barometer toont aan dat het aantal zelfstandigen dat hierover nadenkt met 7,2% steeg in vergelijking met 2017.

Kosten zijn de grootste reden om niet te verzekeren

Waar de financiële problemen bij letsel een grote reden zijn om wel te verzekeren, zijn de kosten voor een AOV juist een belangrijke reden om niet te verzekeren. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering brengt nog steeds hoge kosten met zich mee. Dit zijn kosten die niet iedere zelfstandige op dit moment kan betalen. In bepaalde sectoren liggen de kosten voor deze verzekering op ruim 7% van het netto inkomen.

Leave a Reply