Algemeen

Stijging autoverkopen in Europa1 min lezen

By 17 januari 2017 No Comments

Binnen de Europese Unie kwamen in 2016 de autoverkopen bijna 7 procent hoger uit dan in 2015. Er zijn ruim 14,6 miljoen nieuwe personenauto’s geregistreerd. Een goede decemberverkoop gaf de automarkt het laatste duwtje voor het vasthouden van de stijgende lijn van de afgelopen drie jaar.

Bijna alle Europese landen noteerden een plus. In Italië groeide de verkoop met bijna 16 procent, in Spanje bijna 11 procent, en in Frankrijk en Duitsland ongeveer 5 procent.

Volkswagen verkocht, ondanks het dieselschandaal, opnieuw de meeste wagens. Hoewel het marktaandeel nog steeds bijna een kwart van de Europese markt bestrijkt, liep het marktaandeel een procentpuntje terug. De nummer twee van de markt, het Franse merk Renault, heeft ongeveer een tiende van de markt in handen.

Minder auto’s verkocht in Nederland

In Nederland was echter sprake van een flinke daling (min 15 procent) in de verkopen van nieuwe auto’s.

Deze terugval werd vooral veroorzaakt door de nieuwe bijtellingsregels die begin 2016 ingingen. Autobedrijven en leasemaatschappijen lieten eind 2015 grote aantallen nieuwe diesels en stekkerwagens op kenteken zetten, om nog te profiteren van de oude belastingtarieven.

Begin 2017 zijn ook de belastingtarieven voor hybride auto’s aangepast. Wilt u meer weten over de nieuwe belastingtarieven met betrekking tot hybride auto’s? Lees dan ons eerder gepubliceerde artikel.

hybride auto minder populair?