Algemeen

Telecom: dit zijn de trends van dit moment2 min lezen

By 19 januari 2018 No Comments

MKB Belangen heeft met diverse relevante marktpartijen contact gehad en onderzocht welke ontwikkelingen er gaande zijn in de Nederlandse telefonie markt. Veel van deze ontwikkelingen zijn erg relevant voor u. Welke dat zijn, leest u hieronder;

Trends op de mobiele markt

De prijzen in de mobiele markt zijn de laatste jaren hard gezakt, mede door de introductie van het onbeperkt bellen en het afschaffen van de kosten voor bellen en internetten in Europa. Waar u vroeger nog tientallen Euro’s per maand betaalde, heeft u nu voor een paar tientjes een onbeperkt abonnement. Dit heeft ervoor gezorgd dat de providers minder marge maken en daardoor meerdere diensten gaan aanbieden aan dezelfde klant, om zodoende omzetderving op te vangen. Het afnemen van meerdere diensten bij één provider biedt doorgaans veel voordelen, zoals een extra korting, een grotere internetbundel of gratis extra service en diensten.

 

Trends op de vaste telefonie markt

Daarnaast is er op de vaste telefonie markt een snelle migratie gaande van traditionele telefonie (ISDN) naar Voice over IP (VoIP). Dit wordt o.a. veroorzaakt doordat KPN heeft besloten in 2019 met ISDN te stoppen. Hierdoor moeten alle ondernemers ‘iets’ doen met de telefonie omgeving. Daarnaast is de kwaliteit van VoIP tegenwoordig zeer hoog, waardoor ondernemers steeds vaker de overstap maken.

 

Op het gebied van connectiviteit zien wij dat ondernemers steeds meer afhankelijk worden van een zakelijke internet verbinding, mede doordat veel meer diensten vanuit een cloud omgeving afgenomen worden. Dit kan een DSL verbinding zijn, maar ook COAX of glasvezel. Daarnaast is ‘mobiel internet’ sterk in opkomst, met name gestimuleerd door het steeds sneller worden 4G netwerk. Zo heeft u met een 4G router of 4G MiFi bijvoorbeeld altijd mobiel internet op zak, of u nou op kantoor bent, onderweg in de auto of thuis.

 

Speel samen met ons in op de nieuwste trends

MKB Belangen heeft op deze trends ingespeeld door voor u interessante voorwaarden met leveranciers af te spreken. U krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om tegen hetzelfde maandbedrag als wat u nu betaalt voor de vaste telefonie, over te stappen naar een cloud telefonie omgeving. En dat zonder éénmalige kosten en inclusief toestellen!

 

Wilt u weten welke impact dit heeft dit voor uw organisatie? En bent u ook benieuwd welke aanbiedingen er concreet voor uw organisatie interessant kunnen zijn? Bekijk deze dan snel via onderstaande links;

Speciale aanbiedingen voor ZZP’ers

Speciale aanbiedingen voor MKB’ers