Algemeen

Teleconsultant – het belang van maatwerkoplossingen2 min lezen

By 29 maart 2018 No Comments

Hoe goed is de telecom binnen uw organisatie geregeld? En weet u welke concrete toepassingen en oplossingen er allemaal te bedenken zijn met de nieuwste technieken? Deze vragen stellen wij dagelijks aan onze klanten. Vaak is er een oplossing te vinden, maar levert die oplossing wel het beste resultaat?

De grote wereld van de Telecom

De telecom is een brede wereld met heel veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vaak de bomen door het bos niet meer kunt zien en waardoor de juiste oplossing niet voor de hand ligt.  Een conreet voorbeeld hiervan is waar het bedrijf van Corine Riteco, de Riddamerhoeve (http://www.geitenboerderij.nl) mee zat. Corine zit met haar bedrijf midden in het Amsterdamse Bos en heeft beperkt toegang tot een vaste internet aansluiting. Het aanleggen van glasvezel is kostentechnisch niet interessant. De internetverbinding is erg traag en daardoor is er geen WiFi voor de medewerkers en gasten beschikbaar.

Maatwerk

Hoe zou u hier mee omgaan? Bent u op de hoogte van alle mogelijkheden die er bestaan? Als u een internet provider belt, gaan zij dan binnen alle mogelijkheden, de oplossing voor u, aanbieden? Ze zullen alleen hun eigen diensten aanbieden. Eingenlijk moet er concreet naar uw situatie gekeken worden en daar de beste oplossing voor gevonden moeten worden. Daarvoor moet u wel over alle kennis van telecommunicatie beschikken.

Even weer terug naar het probleem van Corine. Hoe hebben wij dit opgelost door maatwerk te leveren? Na analyse van de mogelijkheden, hebben wij dit opgelost door een mobiele internetoplossing te leveren. Deze oplossing bestaat uit een 4G router i.c.m. een 4G simkaart. Deze router werkt dus op basis van een 4G netwerk i.p.v. via een vaste lijn. En om het 4G bereik maximaal op te vangen, is er op het dak van het gebouw een antenne geplaatst, die het 4G signaal via kabels doorzet naar de router. Aan de router zijn een aantal access points gekoppeld, die op een aantal plekken zijn opgehangen, zodat alle medewerkers en gasten de beschikking hebben over een snelle en stabiele internetverbinding!

De specialiteit van Teleconsultant

Het leveren van maatwerk oplossingen is de specialiteit van Teleconsultant. Het is namelijk ons doel om u maximaal te faciliteren zodat u kunt excelleren in uw business. Onze telecom oplossingen leveren een concrete bijdrage aan uw organisatie. Denk hierbij aan;

  • het verbeteren en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen

  • het reduceren van uw telecom kosten

  • het aanleggen van netwerken

  • het migreren van de gehele organisatie naar een cloud omgeving.

Bent u benieuwd daar een betere oplossing voor uw bedrijf? Ga dan naar: www.teleconsultant.nl

Bovendien kunnen alle MKB Belangen leden eenvoudig en kosteloos informatie inwinnen en zodoende gebruik maken van onze expertise.