Algemeen

THUISWERKEN IN TIJDEN VAN CORONA, HIER MOET JE OP LETTEN2 min lezen

By 26 maart 2020 No Comments

Ben jij net als ik en is de keukentafel je thuiswerkplek? Of word je daarvan verdrongen door je partner die ook thuis moet werken? Thuiswerken is het mantra in deze tijden van corona. Op stel en sprong moest iedereen in het niet-vitaal beroep en waar mogelijk thuiswerken. Maar niet iedereen heeft een professionele thuiswerkplek. Waar moet je op letten bij thuiswerken? En heb je als werkgever een zorgplicht bij de inrichting van de thuiswerkplek?

 

Nederland, nee de hele wereld is in de ban van het coronavirus. Door het besmettingsgevaar moeten we sociale contacten minimaliseren, althans fysiek. Iedereen die thuis kan werken, moet thuiswerken. Beschik jij over een volledig ingericht thuiskantoor, of zit je aan de keukentafel. Wat houdt een goede werkplek in? En wat zijn jouw plichten als werkgever.

In de wet spreekt men in dit verband over ‘plaatsonafhankelijke arbeid’. Een ingewikkelde term die je gebruikt bij plaats-, tijd- en apparaat-onafhankelijk werken. Daarbij gaat het altijd om werknemers die in opdracht werken voor een werkgever, maar niet op een werkplek van die werkgever.

Overigens hoeft dat niet per sé thuis te zijn. Het kan gaan om werk op iedere door de werknemer gekozen plaats buiten het bedrijf. Maar het moet wel gaan om werk in opdracht van de werkgever. In deze coronatijd echter staat dat plaatsonafhankelijk werken praktisch gelijk aan thuiswerken.

 

Als werkgever blijf je verantwoordelijk voor veilig werken

Bij thuiswerken zijn afspraken met de werkgever nodig. De werkgever moet kunnen aangeven welke werkzaamheden thuiswerkers verrichten en de stoffen, hulpmiddelen en werktuigen die zij daarbij gebruiken.

Daarbij moet de werkgever erop toezien dat een werknemer zich niet in een onveilige situatie begeeft bij thuiswerken. Maar aan die zorgplicht zit wel een limiet. Zo is de werkgever niet verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de inrichting van  een café of het openbaar vervoer, een situatie die zich in deze tijd niet veel zal voordoen.

De kosten van een veilige werkplek worden gedragen door de werkgever. Heeft de thuiswerkende werknemer al een goed ingerichte werkplek, dan hoeft de werkgever daar niet aan bij te dragen.

De  regels voor de werkplekinrichting bij beeldschermwerk gelden ook bij thuiswerken. Dat is lastig in praktijk, waarbij mensen door het corona virus van de één op de andere dag moesten gaan thuiswerken. Ook medewerkers die dit normaal zelden of nooit doen. Vaak hebben zij geen perfect ingerichte werkplek thuis.

Tips om thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken:

Afwisseling in werk en houding

Zorg ervoor dat je niet te lang achter elkaar achter laptop of pc zit. Afwisseling in werk en houding zijn belangrijk, dus neem regelmatig pauze en loop een stukje!

De drie do’s bij thuiswerken met een laptop:

  • Werk met een los toetsenbord.
  • Gebruik een losse muis.
  • Zet het scherm op een verhoging (bovenrand op ooghoogte).

Leave a Reply