Algemeen

Thuiswerkende werknemers net zo gelukkig als hun collega’s1 min lezen

By 12 februari 2018 No Comments

Flexwerken is de laatste jaren onder bedrijven steeds populairder geworden. Hierbij laten bedrijven hun medewerkers vanuit huis, onderweg of op andere locaties werken. Zij hoeven zich dus niet meer op kantoor te melden en zijn ook niet meer gebonden aan specifieke werktijden.

Lange tijd werd door bedrijven gedacht dat thuiswerkers niet even productief zijn als de werknemers die op kantoor werken. Het is voor thuiswerkers tenslotte erg gemakkelijk om sneller afgeleid te zijn, huishoudelijke klusjes te doen of andere niet-werkgerelateerde activiteiten te ondernemen. Dit zou ook tot minder geluk leiden bij deze thuiswerkers.

 

Thuiswerkers toch positief

De Katholieke Universiteit van Leuven in België deed onderzoek naar de mate van geluk bij thuiswerkers en werknemers op kantoor. Uit het onderzoek blijkt dat beide partijen even gelukkig zijn. Dit biedt voor werkgevers die op dit moment nog geen gebruik maken van thuiswerkers een nieuw perspectief: zij kunnen er met een gezond verstand van uitgaan dat deze medewerkers ook vanuit huis goed hun werk kunnen doen.

 

Buiten kantoor werken lijkt voor veel werkgevers nog een enge gedachte: hoe kun je nu vaststellen of werknemers hun werk wel goed doen? Door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie is dit gelukkig erg gemakkelijk. Interne communicatie verloopt tegenwoordig zeer eenvoudig via platforms zoals Slack, Microsoft Teams en Workplace Chat (Facebook). Dit biedt bedrijven unieke mogelijkheden om meer thuiswerkers, freelancers en zelfs expats in te huren.