Algemeen

Vaderdag ontbijt – Ei in ’t hart1 min lezen

By 14 juni 2019 No Comments

Niet iedereen kent dit simpele, maar lekkere en liefdevolle ontbijt: ‘Ei in ’t gat’. Wij hebben hier speciaal voor Vaderdag ‘Ei in ’t hart van gemaakt. Het is vrij simpel en je hebt niet veel nodig.

Benodigdheden:

  • Boterhammen (zoveel jij en je vader er willen eten)
  • Eieren (net zo veel als het aantal boterhammen
  • Zout
  • Peper
  • Optie: komkommer en tomaat

Aan de slag:

Verwarm een koekenpan een klein beetje voor op een heel laag vuur.

Druk met behulp van een  vormpje of een mes een hartje (of iets anders wat je leuk) uit de boterhammen. Zorg er wel voor dat de korst niet scheurt, anders loopt het ei er straks uit als het nog vloeibaar is.

Pak de boterhammen en smeer ze aan beide kanten met een klein beetje boter in. Leg de boterhammen in een koekenpan, zorg er wel voor dat het brood goed plat in de pan ligt, dan kan het ei er niet onderdoor lopen. Breek een ei en laat dit in het gat lopen wat je gesneden hebt. Probeer de dooier heel  te houden als je dit doet. Laat de eieren op een laag vuurtje langzaam stollen.

Haal voorzichtig het ‘ei in ’t gat’ uit de pan en serveer ze netjes op borden. Je kunt het eventueel nog decoreren met komkommer of tomaatjes als je dat lekker vind.

Leuk en simpel. Eet smakelijk en een fijne Vaderdag alvast!

 

P.s. De stukjes die je uit het brood gesneden hebt, hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Je kun ze lekker besmeren met jam of iets anders!

Leave a Reply