Algemeen

Veranderingen bij doorbetalen zieke werknemer1 min lezen

By 18 januari 2019 No Comments

Heb je als mkb’er een zieke werknemer? Dan moet je die twee jaar lang loon blijven betalen. Dat is vaak lastig. Met nieuwe maatregelen wordt dit nu makkelijker, duidelijker en goedkoper. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), werkgeversorganisaties en verzekeraars maakten hier afspraken over.

Ben je mkb’er en heb je een zieke werknemer? Dan ben je de eerste twee jaar verplicht het salaris voor minimaal 70% door te betalen. Ook moet je samen met je zieke werknemer zorgen dat hij/zij zo snel mogelijk weer terug aan het werk kan.

Voor veel kleine werkgevers is de verplichte loondoorbetaling lastig op te brengen. Daarom kun je  een verzuimverzekering afsluiten. Met nieuwe maatregelen wordt je als kleine ondernemer een stuk ontlast door de volgende afspraken:

  1. Vanaf 1 januari 2020 zal er een speciale MKB-verzuim-ontzorg-verzekering zijn, die jou als ondernemer ondersteunt bij langdurige zieke werknemers. Deze verzekering vangt het financiële gedeelte bij de verplichtingen en taken van de loondoorbetaling bij ziekte op.
  2. Vanaf 1 januari 2021 wordt bij de re-integratie-inspanningen het medisch advies van de bedrijfsarts leidend.
  3. Voor kleine werkgevers moet bij re-integratie van je zieke werknemer duidelijk zijn waar het UWV je op beoordeelt. De transparantie rondom loondoorbetaling gaat hiervoor verbeterd worden.
  4. Je krijgt als werkgever meer controle op het ‘tweede spoor’. Hierbij komt je medewerker niet terug bij jouw bedrijf, maar gaat voor een andere werkgever aan de slag.

Leave a Reply