Algemeen

Verplichte AOV? JA of NEE1 min lezen

By 28 februari 2017 No Comments

Er zijn meer politieke partijen dan ooit om dadelijk uw keuze uit te maken. Sommige partijen willen de AOV (Arbeidsongeschiktheidsverzekering) voor zelfstandigen verplicht stellen. De discussie over de verplichte AOV is op dit moment levendiger dan ooit.

In 2004 werd de WAZ (Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen) afgeschaft omdat het voor veel ondernemers te duur of zelfs onnodig was om zo’n verzekering af te sluiten. MKB Belangen vindt dat zelfstandigen zelf moeten kunnen kiezen welke verzekering ze willen hebben. Dat hoeft de overheid niet te bepalen.

Er heerst nog veel onduidelijkheid over wat een verplichte AOV zou gaan inhouden. Kunt u zelf bepalen hoeveel inkomen u verzekert en wat u verzekert? Of wordt u gedwongen om meer te verzekeren, waardoor u (onnodig) veel premie betaalt?

Vind u het lastig om uit te vinden welke AOV aanbieder goed bij u past? Er is voldoende keuze, maar het beste is om via een onafhankelijke partij het aanbod te vergelijken en pas daarna uw verzekering af te sluiten. U kunt in alle vrijheid beslissen om een AOV af te sluiten of niet.

Bij onze partner Yezzer kunt u alle AOV’s onafhankelijk vergelijken en kunt u bovendien premieoverzichten en voorwaarden bekijken. De kosten voor het afsluiten en/of advies liggen tot 70% lager liggen dan bij traditionele partijen omdat Yezzer online werkt.

Neem het zekere voor het onzekere. Vergelijk nu AOV’s en ontdek wat u aan premie zou betalen.

AOV verzekeringen vergelijken