Algemeen

Waar kun jij als ondernemer op besparen?1 min lezen

By 1 maart 2019 No Comments

Als ondernemer heb je met veel kostenposten te maken, hier zullen een aantal tussen zitten waar ook jij flink op kunt besparen! Loop je maandelijkse lasten eens goed na.

Stroom

Stroomkosten zijn bij de meeste ondernemingen een van de grootste kostenposten. Ondanks dat alle prijzen zijn gestegen kun je hier ook op besparen door bijvoorbeeld LED-lampen aan te schaffen. Hier moet je wel in investeren, maar dit haal je er uiteindelijk weer uit. Zorg dat ook alles uit gezet wordt als je afsluit en dat je bepaalde apparaten alleen aansluit als je ze gebruikt.

De prijzen van stroom zijn op dit moment aan het stijgen en zoals het er nu naar uitziet zal dit blijven gebeuren. Zorg dus dat je goed vergelijkt en voor een vast prijs gaat.

Meld je aan voor het energiecollectief van MKB Belangen en kijk wat jij zou kunnen besparen. Door gezamenlijk met andere ondernemers energie in te kopen krijg je een eerlijke prijs!

Verzekeringen

Goede verzekeringen zijn voor een ondernemer een múst. Zorg wel goed dat je alle verzekeraars met elkaar vergelijkt, hier kun je flink op besparen. Of denk eens aan een pakket waarin je meerdere verzekeringen afsluit en korting stapelt. Heb je bijvoorbeeld een bestelautoverzekering? Zorg dan dat je deze vergelijkt met andere verzekeringen, sluit deze niet zomaar af.

Huur

De huur van je pand zal waarschijnlijk ook in de top 5 van jouw kostenposten staan. Je kunt helaas niet zelf bepalen wat de huur is en deze ook niet zelf verlagen. Wel kun je een gesprek aangaan met de verhuurder en kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan je maandelijks veel schelen. Huur ook geen groter pand dan je nodig hebt.

Leave a Reply