Algemeen

Waar zal ik mijn bedrijf vestigen? Doe een locatiescan!1 min lezen

By 22 februari 2017 No Comments

U heeft een bedrijfsplan en wilt natuurlijk graag succesvol ondernemen. Maar waar? De juiste locatie kan doorslaggevend zijn. Hoe weet u van tevoren of uw beoogde locatie inderdaad zo kansrijk is als u hoopt? Tot voor kort was het een kwestie van zelf observeren en mensen in de omgeving interviewen om een hele beperkte indruk te krijgen.

De Kamer van Koophandel (KvK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn nu samen een speciale website gestart waar deze informatie makkelijk te vinden is.

U ziet in één oogopslag het aantal inwoners, het gemiddelde inkomen en de ontwikkeling van de concurrentie. Ook vindt u informatie over de overlevingskans van bedrijven in dezelfde branche per levensjaar vergeleken met de rest van Nederland.

Bovendien kunt u vestigingsplaatsen met elkaar vergelijken en kan de scan zelfs gebruikt worden ter ondersteuning van uw financierings- of ondernemingsplan.

Volgens de KvK is de Locatiescan vooral bedoeld om een richting te geven aan ondernemingen tijdens de verkenningsfase. De scan geeft geen adviezen over vestigingsplaatsen en er kunnen ook geen garanties aan ontleend worden.

Inmiddels zijn er al zo’n 1.700 scans gedaan. Er wordt vooral veel gebruik gemaakt van de Locatiescan door ondernemers die zich willen vestigen in de retail, horeca, persoonlijke dienstverlening en zakelijke dienstverlening.

Tot 1 mei 2017 zijn de scans gratis, daarna kost een scan 10 euro.

locatiescan.info