Algemeen

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf2 min lezen

By 18 juni 2020 No Comments

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, afgekort AVB, is een verzekering tegen schade die je -als ondernemer of door een van jouw medewerkers- toebrengt aan anderen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven beschermt je jouw bedrijf tegen deze gevolgen.

De AVB voor bedrijven dekt jouw aansprakelijkheid voor zowel materiële- als letselschade. Ook ben je verzekerd voor aansprakelijkstelling voor schade bij jouw medewerkers  (werkgeversaansprakelijkheid) en voor schade veroorzaakt door jouw product (productaansprakelijkheid).

Wat valt er onder de dekking van een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Onder de dekking van een AVB valt op hoofdlijnen:

algemene bedrijfsaansprakelijkheid: als een klant bijvoorbeeld zijn hoofd stoot aan een laaghangend bord of uitglijdt op een gladde vloer in jouw bedrijfspand of als jij of een van je medewerkers iets van een klant kapot maakt per ongeluk;

werkgeversaansprakelijkheid: als bijvoorbeeld een van jouw werknemers tijdens het werk schade oploopt door een niet goed functionerende beschermkap;

schade die tijdens of na het leveren van jouw producten is aangebracht: als jouw bedrijf bijvoorbeeld schade veroorzaakt bij een opdrachtgever als gevolg van een gebrekkige uitvoering van de werkzaamheden.

Ook de schade die hieruit voortkomt is gedekt, de zogeheten ‘gevolgschade’. Lever je een slecht onderdeel waardoor de machine van jouw klant vastloopt, dan is naast de schade aan de machine ook de gevolgschade door het stilstaan van de machine gedekt. Het maakt hierbij niet uit of je zelf de schade veroorzaakt of een medewerker.

In het algemeen ben je als bedrijf verzekerd tegen alle materiële- en letselschade die is toegebracht door jou of je werknemers óf materiële schade als gevolg van het leveren van gebrekkige producten. Ook is het bedrijf verzekerd tegen schade die jezelf of jouw werknemers oplopen of veroorzaken tijdens de uitvoering van bedrijfsmatige activiteiten.

Aanvullende dekkingen bij een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de standaarddekking zijn er afhankelijk van de bedrijfsaard nog aanvullende dekkingen mogelijk. Denk hierbij aan:

WEGAM:
Dekt aansprakelijkheid voor schade die jouw werknemers oplopen bij het gebruik van motorvoertuigen tijdens zakelijk verkeer. De dekking is ook als losse verzekering verkrijgbaar;

Opzicht:
Dekt bijvoorbeeld schade die je toebrengt aan de machine van een klant, terwijl je deze aan het repareren was;

Inloopschade:
Dekt eventuele schade veroorzaakt voor de ingangsdatum van je verzekering en nu nog niet geopenbaard is. Deze schade (of de kans daarop) mag bij je nog niet bekend zijn bij het afsluiten van deze verzekering.

Vergelijk en bereken vrijblijvend premies
Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je je afdekken tegen dit soort risico’s. En gelukkig is het een betaalbare verzekering. De hoogte van de premie hangt af van een aantal factoren, zoals jouw beroep, het aantal medewerkers en de jaaromzet. Ben jij benieuwd hoeveel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jou kost of wil je kijken of jouw huidige verzekering goedkoper kan? Onze partner Yezzer vergelijkt online 42 verzekeraars.

Vergelijk en bereken jouw premie hier, en vraag makkelijk een offerte aan.

Leave a Reply