Algemeen

Waarom malafide e-mails een probleem zijn voor jouw onderneming1 min lezen

By 30 oktober 2017 No Comments

Een malafide e-mail herkennen, zou je het zelf kunnen? De meesten van ons weten wel dat we de oproepen van Nigeriaanse prinsen met miljoenen gewoon kunnen negeren. Maar online criminelen worden steeds slimmer, hebben we de laatste jaren kunnen zien.

Het begon bij de goed lijkende versies van e-mails die normaal gesproken door jouw bank worden verzonden. Het design werd overgenomen, maar bezoekers werden doorgestuurd naar malafide pagina’s in plaats van naar de bank zelf.

 

Jouw personeel herkent malafide e-mails niet meer

Criminele organisaties worden steeds slimmer als het aankomt op de e-mails die worden verzonden. Zelfs binnen grote bedrijven worden vandaag de dag door hackers e-mails verzonden onder de naam van andere werknemers, om zo toegang te krijgen tot allerlei data die eigenlijk niet toegankelijk hoort te zijn.

 

Dit levert ontzettend veel problemen op binnen de cyberveiligheid van jouw onderneming. Het kan ertoe leiden dat hackers toegang krijgen door slechts een simpele e-mail te sturen. En dat is vanzelfsprekend een belangrijk element dat jij zo veel mogelijk wilt voorkomen.

 

Help het personeel bij cyberveiligheid

Niet alleen de top van jouw onderneming moet de ins en outs van cyberveiligheid kennen. Ook het personeel moet van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte zijn, zodat zij geen fouten kunnen maken. Dit biedt meer veiligheid voor jouw eigen onderneming en zal ertoe leiden dat steeds meer Nederlandse bedrijven veilig kunnen functioneren.