Algemeen

Wat verandert er per 1 juli?1 min lezen

By 29 juni 2017 No Comments

1 januari en 1 juli, het zijn de momenten waarop altijd allerlei veranderingen ingaan. Wat verandert er voor u per 1 juli 2017?

Het meest ingrijpend zijn de veranderingen in de Arbowet als het gaat om preventie van beroepsziekten. De ondernemer is verantwoordelijk voor een hechtere samenwerking tussen werkgever, werknemer en bedrijfsarts. Binnenkort komen wij met een volledige samenvatting van de nieuwe regels.

Het pensioen in eigen beheer verandert aanzienlijk. Zie het onderzoek dat wij hierover deden. Afgelopen week heeft MKB Belangen een gesprek met het Ministerie van Financiën gehad over de gevolgen hiervan en de mogelijkheden om de invoering eventueel uit te stellen.

De energierekening gaat fors omhoog door de stijgende energieprijzen. Voor particulieren gaat het om ongeveer 60 euro, voor ondernemers al gauw om een stuk meer. Het ziet ernaar uit dat de prijzen van energie de komende tijd door blijven stijgen. Het is verstandig om zo snel mogelijk voor nieuwe vaste tarieven te kiezen, nu het nog kan. Wij organiseren maandelijks grote energiecollectieven, waar enorme kortingen mee behaald worden! 

Het minimum loon gaat omhoog naar €1.565,40 per maand op basis van full time. Ook het jeugd minimum loon gaat omhoog.