Algemeen

We gaan allemaal meer BTW betalen1 min lezen

By 9 november 2018 No Comments

Het werd al jaren geleden aangekondigd en inmiddels is het bijna zo ver. Over ongeveer 7 weken gaat het laag BTW-tarief omhoog van 6% naar 9%.

Dit betekent dat bepaalde diensten en producten voortaan met een hoger percentage worden belast. En daar betalen we allemaal aan mee, zowel als ondernemer als consument. Voor iedere €100 die wij aan voeding, naar de kapper gaan of een bezoek aan een concert uitgeven, gaan wij €3 extra aan belasting betalen.

Maar ook voor ondernemers aan de andere kant, die nu diensten en producten leveren die belast worden met een laag BTW-tarief, gaat het nieuwe BTW-tarief veranderingen met zich meebrengen.

Bied jij diensten aan met 6% belasting?

Als jij op dit moment met jouw onderneming producten en diensten levert die nu met een laag BTW-tarief worden belast, zul je vanaf 1 januari een kleine omzetdaling bemerken. In het verleden is al meermalen bewezen dat een stijging in het BTW-tarief leidt tot lagere uitgaven.

Kappers, schilders, horecahouders en gerelateerde ondernemers zullen dus vanaf 1 januari goed in de gaten moeten houden hoe de wijziging in het BTW-tarief hen zal treffen. Dat niet alleen, het kan ook leveranciers treffen. Met name ondernemers die direct aan consumenten verkopen zullen merken dat er sprake zal zijn van een lagere koopkracht.

Leave a Reply