Algemeen

Werkgevers gaan minder nieuwe werknemers aannemen1 min lezen

By 13 december 2017 No Comments

De werkloosheid in Nederland daalt al een aantal jaren. Steeds meer openstaande vacatures worden in korte tijd vervuld. Dit leidt er bij bedrijven toe dat zij de komende jaren aanzienlijk minder werknemers willen aannemen.

Dit blijkt uit een onderzoek van ManPowerGroup onder maar liefst 59.000 werknemers. Vooral de logistieke sector blijkt aanzienlijk minder openstaande vacatures te hebben. Er is binnen deze sector minder vraag naar personeel, omdat veel vacatures al gevuld zijn en doordat er sprake is van een hoge mate van automatisering.

 

Daarentegen wordt verwacht dat er binnen de technologische sector de komende jaren juist wel weer veel meer nieuwe vacatures worden uitgezet. De vraag naar ontwikkelaars is op dit moment ontzettend groot in Nederland.

 

Optimaliseren tegenover aannemen

In plaats van nieuw personeel aan te nemen, kiezen veel werkgevers er ook voor om het benodigde werk bij andere werknemers neer te leggen. Dit zou vanuit de basis leiden tot meer werk bij deze werknemers, maar door de werkzaamheden te optimaliseren kunnen grote stappen worden gezet.